Akdeniz Üniversitesi

Babasının Anısına Hemodiyaliz Cihazı Bağışladı

Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, Prof. Fevzi Ersoy, Başhekim Abdullah Erdoğan, bağışcı Dr. Yıldırım Cömertoğlu.Babasının anısını yaşatmak isteyen Delphin Otelleri Satış  ve Pazarlama Koordinatörü Dr. Yıldırım Cömertoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’ne hemodiyaliz cihazı bağışladı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1994 yılında mezun olan ve vefat eden annesi Nuran Cömertoğlu’nun da diyaliz hastası olduğunu belirten Cömertoğlu, “Diyaliz hastalarının nasıl zorluk çektiğini en iyi bilenlerdenim. Her yıl bir aile yakınım adına cihaz bağışlamayı planlıyorum. Bu yıl kısa bir süre önce yaşamını yitiren babam Rüstem Cömertoğlu’nun adına bu bağışı yaptım.” Dedi.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Ersoy, hemodiyaliz ünitesinde Antalya’nın yanı sıra Türkiye’nin her yanından özellikle organ nakli için gelen hastalara da hizmet verildiğini kaydetti. Ersoy, ünitede 25 hemodiyaliz cihazının 24 saat süre ile hizmet verdiği bilgisini verdi.

Kamudaki en fazla böbrek hastasının Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bulunduğu bildiren Prof. Dr. Turcer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar  da, “Akdeniz Üniversitesi’nde uzman doktor var, öğretim üyesi var. Bizim kurumumuzdaki imkan hiçbir yerde bulunmuyor. Burada diyaliz hastalarına da organ nakli için gerekli hazırlıkların rahatlıkla yapılması imkanı var.” diye konuştu.

Sayfa Özeti: Babasının Anısına Hemodiyaliz Cihazı Bağışladı

Anahtar Kelimeler: