Akdeniz Üniversitesi

Yeni Hastane Bilgi Yönetim Sistemi MİA-MED kullanımda.

Hastanemiz uzun süredir kullandığı MediHasta, MediRIS, MediPİS gibi yazılımları değiştirerek  26.07.2014 yeni Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS)'ne geçmiştir. Yeni yazılım ile başta hasta olmak üzere işlem ve personel sayısı giderek artan hastanemizde herkesin beklentilerini karşılayacak özelliklere (E-dosya, internetten randevu, e-order, e-performans takibi vb.) kavuşmuş olduk. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile tam uyumlu çalışan yeni HBYS sistemi hızlı veri akışı ile Online Randevu Sistemine geçiş yapmaya olanak verecektir. Çok kısa bir süre içinde tüm polikliniklerimiz için web ’den randevu hizmeti verilmeye başlanacaktır.

Geçtiğimiz dönemde ilk adımları atılmış olan kâğıtsız hastane projesi kapsamında dijital hale getirilen hasta dosyalarının yeni HBYS sistemde kullanılır hale getirilmiş ve yeni hasta kayıtlarının dijital olarak hızlı ve hatasız olarak yapılmasına olanak sağlanmıştır.

Yazılım hastanemiz tarafından rahatça kullanılmaya başlanana kadar hasta dosya sistemi aynı şekilde devam edecektir. Yaklaşık olarak 2 ay içerisinde HBYS kullanımı yaygınlaştığı ve kullanım sorunları ortadan kalktığı zaman, tamamen elektronik hasta kayıt sistemine geçilecek, hasta dosya sistemi ve arşiv kalkacaktır.

Sayfa Özeti: Yeni Hastane Bilgi Yönetim Sistemi MİA-MED kullanımda.

Anahtar Kelimeler: