Akdeniz Üniversitesi

Organ Nakli için Türk Doktorlarına Güvendiler.

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Lala Hasanova Erol, Fima Hasanova.Böbrek hastası kızının yeniden sağlığına kavuşması için Azerbeycan’dan gelen anne Fima Hasanova (52) kızı Lala Hasanova Erol’a (27) böbreklerinden birisini verdi. Anne Fima Hasanova, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Turcer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kızının yeniden sağlığına kavuşması nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kızının sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren üç çocuk annesi Fima Hasanova, “Türk doktorlarına çok teşekkür ederiz.” Dedi.

Yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği gelişen Lala Hasanova Erol, diyalize girmek istemediği ve bu nedenle hemen annesini arayarak durumunu anlattığını söyledi. Diyalize girmek istemediğini ve organ nakli ile sağlığına kavuşmayı istediğini belirten Lala Erol, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Akdeniz Üniversitesi’nin yaptığım araştırmalar sonucunda dünyanın tanıdığı başarılı sağlık merkezlerinden birisi olduğunu öğrendim. Bunun üzerine Antalya’ya geldim ve Akdeniz Üniversitesi’ne başvurdum. Annem de hastalığımı duyar duymaz ne gerekiyorsa yapmaya hazırım dedi ve hemen Türkiye’ye geldi. Hemen böbreğini vermek istedi. Doku uyumumuz olunca nakil gerçekleşti.” Diye konuştu.

“Annem beni ikinci kez hayata getirdi” diyen Lala Hasanova Erol, böbreğini vermese bile annesini çok sevdiğini dile getirdi.  Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, “Yurt dışından gelen hastalarımızın da sağlığına enstitümüzde kavuşması bizi mutlu ediyor.” Dedi.

Sayfa Özeti: Organ Nakli için Türk Doktorlarına Güvendiler.

Anahtar Kelimeler: