Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Tedavi Gören Kemoterapi Hastaları Konsere Hazırlanıyor.

Kemoterapi1

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gönüllüler, kemoterapi hastaları ve yakınları, hemşireler ile hastane personelinden oluşan yaklaşık 20 kişilik koro kasım ayında verecekleri konsere hazırlanıyor. Ressam Cengiz Erdoğan tarafından oluşturulan koro, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium’da 26 Kasım’da verilecek konser için hazırlıklarını sürdürüyor.

Sanatsal etkinliklerin hastaların yaşam kalitesini olumlu etkilediğini belirten Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Bozcuk, "Bu etkinlikler hastalarımızın yaşam kalitelerini artırıyor, mutlu ediyor. Hastaların yaşam kalitesine müzik olumlu etki ediyor. Bunu bilimsel çalışmalarda gösteriyor. Hasta kolundaki kemoterapi setiyle bu etkinliklerin içine katılabiliyor, bu etkinlikler onları mutlu ediyor." açıklamasında bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tedavisi gören hastaların müzikle moral bulduğunu ifade eden Hastane Başmüdürü Mehmet Bircan Güleç de koro çalışmalarının üç aydır sürdüğü bilgisini verdi. Hastaların mutlu olmasının hastane yönetimi olarak kendilerini de mutlu ettiğini belirten Başmüdür Güleç, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin birçok başarılı ve örnek tedavi hizmeti verdiğini, koro çalışmasının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium 26 Kasım’da verilecek ve iki bölümden oluşacak Türk Halk Müziği konserinde 24 türkü seslendirilecek.

Kemoterapi3 Kemoterapi2
  

Sayfa Özeti: Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Tedavi Gören Kemoterapi Hastaları Konsere Hazırlanıyor.

Anahtar Kelimeler: